Posted on

Леново

През годините производителят Леново се доказа като един от най-конкурентните на пазара. Предлаганите телефони са едни от най-достъпните като цена за параметрите, които предлагат. По този критерий те се нареждат сред едни от най-бюджетните телефони, достъпни за потребителя на пазара.

За мен тази марка е също предпочитана поради ред предимства, като процесор, RAM памет и операционна система. Предимството на последното е, че за разлика от други телефони, които съм ползвал, напр. Самсунг, тук мога да актуализирам постоянно операционната система с новите версии на андроид. Разбира се и тук има недостатъци, тъй като някои модели не са стабилни за новите актуализации и все още показват слабости. Такъв проблем съм срещал при Леново P70. Независимо от осем ядрения процесор и 2 GB RAM при някои от телефоните от серията се оказват нестабилни за версии на Андроид по-високи от 4.4.4 KitKat. При мен за 5.0 Lollipop и нагоре се оказа изключително нестабилен и започна да дава различни бъгове, включително и при говорене. Възможно е да имате проблем с микрофона, като вие чувате отсрещната страна отлично, но вас не ви чуват или пък да не можете да си го отключите телефона, защото дисплея става неуправляем и не реагира при натискане.

Предполагам, че е нормално, като се има предвид колко телефони на леново излизат на пазара, повечето от тях да не са тествани напълно дали са съвместими и стабилни с най-новите версии на операционната система. От една страна това се компенсира от високите параметри на телефона, които получаваме. За тази цена трудно и дори невъзможно е да намерим телефон на Samsung или iPhone. От друга страна тези бъгове могат да бъдат доста досадни и да развалят общите впечатления за телефона.

Специално за българския пазар през последните години се появи и друга алтернатива на бюджетен телефон от този клас и тук Huawei все повече се налагат, а като цена дори конкурират доста добре Lenovo и може и да го изместят като процентен дял от пазара. Предложения като Huawei P9 Lite например са изключително примамливи, като неотстъпват по параметри на моделите от високия клас на Lenovo. И тук отново получаваме осем ядрен процесор, като RAM паметта може да достигне до 3 GB. А и със сигурност няма да държи първоначалната цена за дълго време и ако сме готови да изчакаме малко, ще можем да го имаме при това доста достъпно.

Със сигурност пазарът в България вече не е същия, както от преди години и ако не сме почитатели на определени марки телефон (разбира се по-популярните iPhone, Samsung, LG или HTC), можем да си намерим предложение, което да е изключително достъпно като цена и все пак да запазва добрите впечатления и преживявания на потребителя. Така че успех в търсенето!

Независимо какво сте избрали, ако искате да защитите Вашето устройство, като запазите атрактивния му вид, можете да разгледате тук.

Прочетена (11)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *